2012. április 26., csütörtök

új lámpatest

Kedd, szerda, csütörtök. Ennyit kellett világítás nélkül átvészelnie a növényeknek, csak a beszűrődő természetes fényben. Pár levél kissé megfakult, egy pedig erezetéig lefogyott, nagyobb katasztrófa nem történt.

Bár rendszerint igyekszem távol tartani magam a fórumok kellemetlen világától, most nem volt más választásom.  Mivel a lámpatestet leemelve nem láttam semmi lehetőséget arra, hogy a fénycsőgyújtó-áramkörhöz hozzáférjek, kénytelen voltam a fórumokon segítség után nézni. Találtam is valakit, aki egy hasonló lámpatestben gyújtót cserélt, de amikor láttam, hogy ehhez szőnyegvágóval kivágott egy jókora darabot az armatúrából, majd egy kicsit nagyobb műanyagdarabbal fedte be a tátongó nyílást az amúgy pont vízmentesre tervezett dobozon, rájöttem, hogy ezt a gányolást nem vagyok hajlandó megcsinálni. Elmegy rá egy csomó idő, gyújtót is szereznem kell valahonnan és a végeredmény enyhén szólva is kétséges.

Kerestem hát gyári lámpatestet (Juwel Multilux T5 150cm), szerencsére az akvariumshop.hu-n épp akciós volt, ma délben már el is mentem érte.

Új T5-ös fénycsöveket is kaptam hozzá, így most van tartalék, a régiek még teljesen jók lesznek egy darabig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése