2010. szeptember 12., vasárnap

új növények, Cory-k és garnélák

A budafoki művelődési házban díszhal-börze volt, kimentünk nézelődni, és persze nem üres kézzel távoztunk. Mivel a páncélos harcsák eddig érzéketlennek bizonyultak a tbc-re, ezért csak négy Corydoras melini-t és négy Corydoras axelrodi-t vettünk, kifejlett példányokat.
A túlságosan hosszú szárú, kizárólag a felszín fölött levelet hozó Echinodorus-t kivettük, és a helyére ültettünk néhány tő keskeny levelű növényt, meg pár tő alacsony fűfélét (Lilaeopsis brasiliensis) az előtérbe.
A 9000 Kelvines fénycsőre reflektort szereltünk (gyári Juwel), mert Á számítása szerint nagyon gyenge a megvilágítás, és szeretne sok növényt. A másik cső (6800 K) egyelőre fényvisszaverő nélkül marad, nem szeretnék egyszerre túl nagy fényerő-változást előidézni.
A gyári belső szűrőben az egyik szűrőszivacsot kicseréltem kerámiagolyós Juwel Cirax-ra, és a gyári 1000-es pumpát is lecseréltem egy 1500 l/h teljesítményűre, hogy erősebb legyen az áramlás. A sok növény nagyon megfogja a vizet. (Két Ciraxot vettem, de a másikat majd a következő szűrőtakarításnál teszem be.) Az új szűrőbetét miatt 50 ml Nitrivecet is beöntöttem.
A három Amano garnéla mellé a 20 literesbe 8 Red Cherry-t, 2 tigrist és 4 White Pearl garnélát hoztunk, valamint sok növényt: jávai mohát és egy tenyérnyi Hemianthus-t aljzat-takarónak. Kapott poszter-hátteret is, kinézzen valahogy, de a belső szűrő még sokat ront a látványon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése