2011. február 15., kedd

újratelepítjük a garnélást

A Terraplaza-ra vártunk egy jó ideje, hogy ott majd egyben, kedvezménnyel beszerzünk mindent, ami a kis 20 literes garnélás akvárium növényesítéséhez szükséges. Táptalaj és jó minőségű, növényekhez való ültető-talaj és néhány alacsony fényigényű, CO2 nélkül is növekedni képes talajtakaró növényre volt szükségünk. A szűrés rendben van, az Eheim 2032 (Ecco Pro 130) elég, az áramlása még sok is, eléggé kavarja a vizet. A világítás nem a legjobb, de a gyári lámpák között még elmegy a fénye, CO2 meg egyelőre nem lesz.

Vettünk egy-egy zsák JBL Aquabasis Plus-t és JBL Manado-t, és pár aprócska növényt. (Külső szűrőt is akartam a 450-esbe, meg egy másik kicsit a céges 50 literesbe, de valahogy kevés volt a felhozatal, alig pár darab volt az amúgy jelentős méretű kiállításon.)

Hétfő este átpakoltuk az Amano-kat és az egy megmaradt Snowball-t a 15 literes szaporítóba, átraktuk az összes növényt, kaptak egy levegős szivacs-szűrőt, hogy átvészeljék a lakhelyük benövényesítését.

A leghosszabb munka a Manado mosása volt, de már rutinosan öblítem le az agyaggolyócskákról a törmeléket. A zsákoknak csak a fele ment bele, a másik fele jó lesz majd a munkahelyi akváriumba, arra is ráfér némi táptalaj. Kicsit emelkedik hátrafelé a talaj, de nem nagyon, és egy lyukacsos szerkezetű nagyobbacska követ is beletettünk. Az erre a célra beszerzett hosszú csipesszel ültettük be a növénykéket, aztán nagyon óvatosan felöltöttük vízzel, hogy ne sodorja el őket a hullámverés. Sajnos, a szűrő beindításáról szó sem lehet, akkora vihart kavar. Meg kell várnunk, amíg a gyökerek behálózzák a talajt, és megkapaszkodnak.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése