2015. június 10., szerda

vízcsere, SAT-gyanta és nyári üzemmódra váltás

Jó rég volt az utolsó szűrőtisztítás, tényleg jól bírják a hosszú karbantartási periódust, de azért most az 50-es guppysban láthatóan lassult az áramlás (a szívóág kosara telt meg növény-maradvánnyal) és a 450-es gyári belső szűrője is néha buborékokat engedett, bár nem derült ki, hogy honnan szerzi őket.

Aljzat-takarítást és vízcserét is csináltam a kicsiben, a nagyra nem maradt idő, majd legközelebb.

A szűrő szétszedésekor derült ki, hogy a legutóbb betett SAT nitrátmegkötő gyanta textilzsákja szétnyílt, és a tartalma picit bele is szóródott a medencébe. A varrás elengedett, szétfoszlott, megszűnt. Biztos az én hibám, nem rendeltetés-szerűen használtam, túl sokáig hagytam vízben, nyilván apró betűvel rá is van írva, hogy mennyi idő után porlad szét a zsák, de azért akkor is 1..2..3..4..5..6..7..8..9..10.. rendkívül elégedetlen vagyok a termékkel.

A nyári üzemmód annyiból áll, hogy a kicsinek felhajtom a tetejét, a nagynak le lehet szedni, arra egy szúnyoghálót szoktunk kifeszíteni, de most, hogy nincs már egy baltahasú sem, akik kiugrálnának, egyelőre nem tettem föl, szabadon van a felszín, ne melegedjen annyira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése